Cursus edelsmeden

De cursus edelsmeden bestaat uit minimaal 10 lessen, daarna kun je telkens verlengen met 10 lessen. Je kunt zelf kiezen wat je maakt en ook het materiaal is vrije keuze, zo kun je kiezen uit zilver, goud maar ook messing, koper of alpaca. Ook het omsmelten van oude sieraden behoort tot de mogelijkheden! (let wel: dit kan pas als de basistechnieken behandeld zijn.)

Tijdens de eerste 10 lessen leer je de basistechnieken van het edelsmeden, oa: zagen, vijlen, schuren, polijsten, maar ook solderen en gieten kun je leren als je dat wilt. In elk sieraad wat je maakt zitten meerdere technieken verwerkt, zodat je altijd een mooi resultaat krijgt. Je mag maken wat je wilt, als het maar in die toegepaste techniek past.

De groepjes zijn gemengd, dwz beginners zitten bij gevorderden, zodat je van elkaar kunt leren!
Tijdens 10 lessen maak je ongeveer 4 a 5 sieraden, afhankelijk van je tempo en de moeilijkheidsgraad van je gekozen ontwerpen.

De cursus wordt in 2018 gegeven op  dinsdagavond, woensdagmiddag,woensdagavond, donderdagmiddag, donderdagavond,vrijdagochtend & vrijdagmiddag.

Ook in het seizoen 2018/2019: de tweewekelijkse cursus op zaterdagochtend. De lessen zijn 2 keer zo lang waardoor je lekker kunt doorwerken!

De groepjes zijn klein zodat je veel begeleiding krijgt en het ook gezellig kan zijn. (max 6 personen)

De cursus kost € 195,- voor 10 lessen van 2 uur, of € 360,- voor 20 lessen (geld alleen als er 20 lessen in een keer betaald worden, bij inschrijving aangeven) dit is inclusief koffie, thee en gebruik van de aanwezige gereedschappen. Het gebruikte materiaal zit niet bij de prijs inbegrepen en wordt afgerekend per gram.

De zaterdagcursus kost €225,- per blok van 5 dubbele lessen.

In elk blok van 10 lessen is er een zgn. inhaalzaterdag, hier kun je eventueel gemiste lessen inhalen. De lestijden zijn dan van 9:30-11:30- en van 11:30-13:30u.

Ook is er 1 keer per maand op zaterdagochtend open atelier, hier kun je binnenlopen en vrij werken. Er is dan geen les, maar je kunt gebruik maken van alle gereedschappen en apparatuur in t atelier. De kosten hiervoor zijn €15,-p.p. Je kunt ook een vriendin/collega/zus/broer  meenemen om ze kennis te laten maken met dit boeiende vak! Dit open atelier is van 9:30-12u.

Als je een nieuwe cursist aanbrengt, ontavng je zelf €25,- korting op je cursusgeld!

Instromen is altijd mogelijk, neem voor informatie en vragen contact op via mail, telefoon facebook of whatsapp!