De cursus edelsmeden bestaat uit minimaal 10 lessen. Daarna kun je telkens verlengen met 10 lessen.
Als beginner is er is een globale volgorde in de verschillende technieken die we gaan behandelen. Zodra je de basistechnieken onder de knie hebt kun je maken wat je wilt!
We werken in zilver, alpaca, messing, goud, koper of welk materiaal je maar wil.
Na de eerste 10 lessen behoort het omsmelten van oud goud en zilver ook tot de mogelijkheden!

Tijdens de eerste 10 lessen leer je de basistechnieken van het edelsmeden, oa: zagen, vijlen, schuren, polijsten, maar ook solderen en gieten kun je leren als je dat wilt. In elk sieraad wat je maakt zitten meerdere technieken verwerkt, zodat je altijd een mooi resultaat krijgt en er veel van leert. Je mag maken wat je wilt, als het maar in die toegepaste techniek past.

De groepjes zijn gemengd, dat wilt zeggen beginners zitten bij gevorderden, zodat je van elkaar kunt leren!
Tijdens 10 lessen maak u ongeveer 4 a 5 sieraden, afhankelijk van je tempo en de moeilijkheidsgraad van je gekozen ontwerpen.

De cursus wordt in 2020/2021 gegeven op  dinsdagavond,  donderdagmiddag, donderdagavond, vrijdagochtend & vrijdagmiddag. (lestijden in de ochtend 10:30-12:30, in de middag 13:30-15:30u, in de avond 20u-22u)

De groepjes zijn klein zodat u veel begeleiding krijgt en het ook gezellig kan zijn. (max 6 personen)

De cursus kost € 225,- voor 10 lessen van 2 uur, of € 425,- voor 20 lessen (geld alleen als er 20 lessen in een keer betaald worden, bij inschrijving aangeven) dit is inclusief koffie, thee en gebruik van de aanwezige gereedschappen. Het gebruikte materiaal zit niet bij de prijs inbegrepen en wordt afgerekend per gram.

Zijn lessen doordeweeks niet haalbaar of je woont wat verder weg? Misschien is dan de cursus op zaterdag wat voor je! 5 hele zaterdagen edelsmeden voor €375,-. Je kunt dan uit 7 data, de 5 data kiezen die voor jou het beste uitkomen. (ook als je voor 3 data wilt kiezen, is dat mogelijk)

neem voor meer informatie contact op!

In elk blok van 10 lessen is de mogelijkheid om maximaal 2 eventueel gemiste lessen inhalen. Deze zullen we in overleg plannen. Lessen die niet 24 uur vooraf geannuleerd worden, komen te vervallen en kunnen helaas niet ingehaald worden.

Instromen is altijd mogelijk, neem voor informatie en vragen contact op via mail, telefoon of whatsapp!