De cursus edelsmeden bestaat uit minimaal 10 lessen. Daarna kun je telkens verlengen met 10 lessen.
Als beginner is er is een globale volgorde in de verschillende technieken die we gaan behandelen. Zodra je de basistechnieken onder de knie hebt kun je maken wat je wilt!
We werken in zilver, alpaca, messing, goud, koper of welk materiaal je maar wil.
Na de eerste 10 lessen behoort het omsmelten van oud goud en zilver ook tot de mogelijkheden!

Tijdens de eerste 10 lessen leer je de basistechnieken van het edelsmeden, oa: zagen, vijlen, schuren, polijsten, maar ook solderen en gieten kun je leren als je dat wilt. In elk sieraad wat je maakt zitten meerdere technieken verwerkt, zodat je altijd een mooi resultaat krijgt en er veel van leert. Je mag maken wat je wilt, als het maar in die toegepaste techniek past.

De groepjes zijn gemengd, dat wilt zeggen beginners zitten bij gevorderden, zodat je van elkaar kunt leren!
Tijdens 10 lessen maak u ongeveer 4 a 5 sieraden, afhankelijk van je tempo en de moeilijkheidsgraad van je gekozen ontwerpen.

De cursus wordt in 2018 gegeven op  dinsdagavond, woensdagmiddag,woensdagavond, donderdagmiddag, donderdagavond,vrijdagochtend & vrijdagmiddag. (lestijden in de ochtend 9:30-11:30, in de middag 14-16u, in de avond 20u-22u)

Wegens succes nogmaals in 2018: de tweewekelijkse cursus op zaterdagochtend. De lessen zijn 2 keer zo lang waardoor je lekker kunt doorwerken! (lestijden zijn 9:30-13:30)

De groepjes zijn klein zodat u veel begeleiding krijgt en het ook gezellig kan zijn. (max 6 personen)

De cursus kost € 195,- voor 10 lessen van 2 uur, of € 360,- voor 20 lessen (geld alleen als er 20 lessen in een keer betaald worden, bij inschrijving aangeven) dit is inclusief koffie, thee en gebruik van de aanwezige gereedschappen. Het gebruikte materiaal zit niet bij de prijs inbegrepen en wordt afgerekend per gram.

De zaterdagcursus kost €225,- per blok van 5 dubbele lessen.

In elk blok van 10 lessen is er een zogenaamde inhaal zaterdag, hier kun u eventueel gemiste lessen inhalen. De lestijden zijn dan van 9:30-11:30u en van 11:30-13:30u.

Ook is er 1 keer per maand op zaterdagochtend open atelier, hier kunt u binnenlopen en vrij werken. Er is dan geen les, maar u kunt gebruik maken van alle gereedschappen en apparatuur in t atelier. De kosten hiervoor zijn €15,-p.p. U kunt ook een vriendin/collega/zus/broer  meenemen om ze kennis te laten maken met dit boeiende vak! Dit open atelier is van 9:30-12u.

Als u een nieuwe cursist aanbrengt, ontvangt u zelf €25,- korting op u cursusgeld!

Instromen is altijd mogelijk, neem voor informatie en vragen contact op via mail, telefoon facebook of whatsapp!