De cursus edelsmeden bestaat uit minimaal 10 lessen.

Daarna kun je telkens verlengen met 10 lessen.

Als beginner is er is een globale volgorde in de verschillende technieken die we gaan behandelen. Zodra je de basistechnieken onder de knie hebt kun je maken wat je wilt. Omsmelten van je oude goud en zilver is daarna ook mogelijk!

We werken in zilver, alpaca, messing, goud, koper of welk materiaal je maar wil.

Tijdens de eerste 10 lessen leer je de basistechnieken van het edelsmeden, oa: zagen, vijlen, schuren, polijsten, maar ook solderen en gieten kun je leren als je dat wilt. In elk sieraad wat je maakt zitten meerdere technieken verwerkt, zodat je altijd een mooi resultaat krijgt en er veel van leert. Je mag maken wat je wilt, als het maar in die toegepaste techniek past.

De groepjes zijn gemengd, dat wilt zeggen beginners zitten bij gevorderden, zodat je van elkaar kunt leren!
Tijdens 10 lessen maak u ongeveer 4 a 5 sieraden, afhankelijk van je tempo en de moeilijkheidsgraad van je gekozen ontwerpen.

Om alles corona-proof te doen, hebben we naast elke werkplek een spatscherm of een lege werkplek. De groepjes zijn klein zodat ook de 1,5 meter gerealiseerd kan worden. Tot het allemaal weer mag, werken we in groepjes van 4 personen.  Klein maar toch veilig en gezellig samen!

De cursus wordt in 2021 gegeven op  dinsdagavond,  donderdagmiddag, vrijdagochtend & vrijdagmiddag. (lestijden in de ochtend 10:30-12:30, in de middag 13:30-15:30u, in de avond 19:30-21:30)

De kosten van de cursus edelsmeden zijn als volgt:

10 lessen van 2uur voor € 225,-

20 lessen van 2 uur kost € 405,- (10% korting)

Zijn lessen doordeweeks niet haalbaar of je woont wat verder weg? Misschien is dan de cursus op zaterdag wat voor je! Er zijn 2 versies: de lange en de korte versie

Nieuw vanaf januari 2021: de zaterdag cursus - korte versie.

Je volgt hierbij elke 2 weken een les op zaterdagochtend. De lestijden zijn van 10:30-12:30.

De kosten van deze cursus zijn:

10 lessen van 2 uur voor € 275,-

De zaterdagcursus lange versie

Een keer per maand een hele dag edelsmeden, van 10:30-16:30!

Je kunt hierbij kiezen voor 3, 5 of 7 dagen. Tijdens deze dagen zul je merken dat je veel productiever bent dan in 10 losse lessen. Voor deze cursus kun je uit een reeks geplande data je eigen data plannen waarop je wilt komen. Zo kun je zelf komen wanneer het jou uitkomt!

De kosten voor deze zaterdag cursus zijn:

3 dagen van 6 uur: € 249,-

5 dagen van 6 uur: € 375,-

7 dagen van 6 uur: € 499,-

In elk blok van 10 lessen is de mogelijkheid om maximaal 2 eventueel gemiste lessen inhalen in een andere groep. Deze zullen we in overleg plannen. Lessen die niet 24 uur vooraf geannuleerd worden, komen te vervallen en kunnen helaas niet ingehaald worden.

Instromen is altijd mogelijk, neem voor informatie en vragen contact op via mail, telefoon of whatsapp

Alle prijzen zijn inclusief koffie, thee en gebruik van de aanwezige gereedschappen.

Het gebruikte materiaal zit niet bij de prijs inbegrepen en wordt afgerekend per gram.