Er is niets persoonlijker dan ringen die jullie voor elkaar hebben gemaakt! Helemaal van begin tot eind!

Geniet van een ontspannen, gezellige dag uit samen als voorbereiding op jullie trouwdag, met als resultaat: prachtige, unieke en persoonlijke trouwringen!

Bij ons kan dat: in de workshop "trouwringen maken”.

Dit kan op 2 manieren: op ambachtelijke wijze, dat wil zeggen echt het edelsmeden met een hamer en zaag, of volgens de wat modernere technieken, namelijk met de “verloren wasmethode”.

De ambachtelijke methode

Deze workshop duurt een dag. Jullie komen om 9:30 in ons atelier aan en onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers bespreken we jullie wensen. Daarna gaan we aan de slag. U maakt de ring van een strip goud of zilver. U kunt hem zo uitvoeren als u zelf wilt. Na het afwerken en polijsten en niet te vergeten graveren, kunnen jullie dezelfde dag nog met jullie ringen naar huis!*

De kosten voor deze workshop zijn € 450,- per paar, (excl het gebruikte materiaal) inclusief lunch, koffie , thee en lekkers en het gebruik van alle gereedschappen. Uiteraard is het mogelijk je trouwringen te maken van oud goud, hiervoor rekenen we een toeslag van 150,- per paar ivm het verwerkings- en reinigingsproces van jullie oude goud

De verloren wasmethode

Bij deze methode maak u in 2 dagdelen jullie ringen; op het ene dagdeel maken jullie allebei een ring van was dit is erg makkelijk bewerkbaar, ook voor mensen die dit nog nooit gedaan hebben! De wasringen worden daarna gegoten in het materiaal van jullie keuze (zilver/goud/platina), waarna u op een ander dagdeel terug komt (ongeveer 2 weken later) om de ringen af te werken en te graveren. Met deze methode zijn de mogelijkheden eindeloos! Op het tweede dagdeel kunnen jullie de ringen mee naar huis nemen!*

De kosten voor deze workshop zijn € 400,- per paar (excl het gebruikte materiaal) voor 2 dagdelen.

Hoe werkt het?

Omdat het een leuk proces is om mee te maken, geven wij deze workshops in kleine groepjes van maximaal 4 personen. Het kan zelfs voorkomen dat jullie maar met zijn tweeën zijn!

De datum van het eerste dagdeel van deze workshop kun u hiernaast kiezen,  het tweede dagdeel wordt tijdens de eerste keer besproken en gepland.

Wilt u een workshop volgen, kies dan een van de data hiernaast die u uitkomt! Heeft u een andere datum in gedachten? Mail ons en vraag naar de mogelijkheden!
Deze prijzen zijn exclusief het gebruikte metaal. Als u hier een indicatie voor wilt, kunt u contact op nemen via het menu bovenaan de website.